Festivalfanzine

Festivalfanzine på G!

Festivalfanzine

Nu har det kommit in en hel hög med underbara bidrag till Ruta till Rutas festivalfanzine. Ett fullkomligt fruktansvärt stort tack till alla som bidragit med sina alster! Nu börjar arbetet med att välja ut, sätta ihop, layouta och trycka fanzinet.

För er som kanske inte är så hemma på fanzine är det väl på plats att här göra en liten presentation av vad det är – inte minst för att locka fler till denna fantastiska konstart och detta fabulösa uttryckssätt. Ordet “fanzine”kommer alltså från en hopslagning av orden “fan” (som i folk som tycker om något) och “magazine” och det är konkret sätt tidningar som trycks av fans, av amatörer. Tryckningen sker oftast privat, med lite enklare medel. Nu finns det såklart mängder av fanzine på nätet också, men konceptet är detsamma, saker man gjort själv.

I vårt festivalfanzine medverkar en lång rad spännande serieskapare och kreativa personer, vissa etablerade, andra helt nya, och alla har de något viktigt/spännande/roligt/klurigt/fascinerande (eller ja, välj valfritt positivt laddat adjektiv och sätt in) att säga.

Premiär för fanzinet blir det på festivalens första dag. Då hoppas vi att ALLA kommer och kollar in det!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s